Am silueta echilibrata. Cum trebuie să mă îmbrac?
December 17, 2014
10 ţinute care te vor convinge să porţi tenisi Converse
April 29, 2015

Am picioare scurte. Cum trebuie să mă îmbrac ca să îmi echilibrez silueta?

O femeie 75/25 are talia joasă și picioarele mai scurte. Poate să pară scundă chiar dacă înalțimea este medie. Există totuși câteva trucuri vestimentare în echilibrarea acestei proporții. Dacă nu ştii unde te încadrezi parcurge Ghidul de proporţii şi revin-o pentru 10 sfaturi simple, recomadări de îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvate femeilor cu torsul lung şi picioare scurte.

REŢINE: Pentru a dezvolta un stil vestimentar cât mai autentic şi personal este bine să ţii cont nu doar de sfaturile pe care le găseşti în acest articol care se referă doar la echilibrarea siluetei pe verticală. Citeşte şi ghidul de siluete pe orizontală cu ajutorul căruia vei învăţa cum să combini articolele vestimentare pentru ţinute care îţi avantajează forma corpului în întregime.
1. Poartă bluzele, cămăşile, top-urile băgate în pantaloni sau fustă

Dacă ai picioarele scurte şi torsul lung cea mai simplă metodă de a-ți echilibra proporţiile este să porţi bluzele și cămăşile băgate în pantaloni sau în fustă, pentru a lungi vizual picioarele ridicând talia.

2. Atrage atenţia

Adaugă interes în zona pieptului, a umerilor, prin bluze, tricouri cu imprimeu, accesorii care atrag atenţia în această zonă. Bluzele care cad de pe umeri sunt o alegere bună pentru acest mic truc.


3. Am picioare scurte. Ce sacou / jachetă să aleg?

Când îţi alegi un sacou sau o jachetă ţine cont ca lungimea acestuia să nu depăşească linia şoldului. O variantă chiar mai scurtă se potriveşte siluetei tale. Aceaşi regulă se aplică la blazere şi geci.


4. Pantaloni care alungesc picioarele

Poartă pantaloni drepți sau ușor evazați (bootcut) cu talia înaltă.


5. Pantaloni cu linii drepte

Liniile drepte, simple îţi lungesc picioarele. Când pantalonii mătură podeaua deoarece sunt prea lungi, du-i la croitor să ţi-i aranjeze, fără manşete, aşa încât să cadă frumos peste nişte pantofi cu toc înalt, şi asigură-te că din spate pantalonii cad un pic peste pantofii tăi.


6. Alege varianta scurtă

Poartă numai pantaloni şi fuste cu talia joasă şi evită pe cele cu talia înaltă. Acestea te vor “înghiţi” şi vei părea disproporţionată.


7. Accesorii

Atât centurile şi beteliile late, cât şi ornamentele folosite în partea superioară a torsului, începând de sub sâni şi până la umeri, sunt modalităţi excelente de „ridicare” a taliei şi de micşorare a lungimii bustului.


8. Pantofi cu toc pentru picioare scurte

Piesa de rezistență din garderoba ta sunt pantofii cu toc înalt dar fără barete, pentru că acest detaliu taie din lungimea picioarelor. Poartă cu încredere pantofi nude cu toc înalt, acestea îți alungesc picioarele și modelează silueta.


9. Vârful ascuţit lungeşte piciorul

Vârful ascuţit al pantofilor îţi alungeşte picioarele, cum sunt de exemplu pantofii stiletto pe care îi poţi introduce cu încredere în garderoba ta casual-elegantă. Acest aspect trebuie luat în considerare şi la alegerea cizmelor, sandalelor.


10. Culori

Alege bluze și topuri de culoare deschisă, cu imprimeuri sau fără și pantaloni de culoare închisă, astfel vei lungi optic picioarele. Dacă pantofii sunt de aceeaşi culoare cu ciorapii picioarele tale vor părea mai lungi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrie mai jos adresa ta de email

După ce te înscri vei primi acces instant la ghidurile noastre. Lectură plăcută!
X