Ce perdele se potrivesc bine cu pereții galbeni?

Dacă v-ați stabilit pe galben în procesul de alegere a unei culori pentru pereți, este sigur să spuneți că ați făcut o alegere perfectă. Potrivit psihologilor, galbenul are un efect extrem de pozitiv asupra dispoziției, ameliorează oboseala și stresul și are un impact pronunțat de încălzire vizuală. O cameră cu astfel de pereți pare a fi scăldată continuu în soare și, prin urmare, luminoasă și caldă.

Un alt avantaj neîndoielnic al pereților galbeni este capacitatea lor de a crea un fundal prietenos pentru aproape orice accent de culoare. De aceea, puteți experimenta și transforma în mod constant camera cu ajutorul textilelor – atât nuanțe consonante, cât și contrastante. Și dacă doriți ca ideile dvs. să fie puse în aplicare cu succes, merită să vorbiți mai detaliat despre selecția de perdele pentru camere în care tocmai astfel de tonuri însorite au devenit primare.

Pereții galbeni sunt mai clasici decât extravaganti. Nu de multe ori o paletă de culori la modă de la influențatori de culoare precum Behr și Pantone nu include tonuri galbene. Dacă tocmai v-ați oprit la galben și sunteți acum în procesul de alegere a tonului potrivit, vă sugerăm să aruncați o privire mai atentă asupra celor mai relevante soluții:

 • Galben strălucitor . Umbra, la Pantone cu numele de Iluminare, a fost declarată culoarea anului 2021. În ciuda acestui nume, nu este nicidecum un „ochi tăiat” sau „otrăvitor”. Dimpotrivă, se pare că radiază energie pozitivă, bucurie de viață și căldură de vară. Într-o cameră cu astfel de pereți, veți fi, fără îndoială, încărcați de veselie și optimism.
 • Lămâie . O altă nuanță, oferită în paleta Pantone sub numele de Luxe Lemon, va face apel la cei care visează la ceva proaspăt, dar nu prea rece. O nuanță moderat strălucitoare și relativ rece este excelentă pentru o cameră luminată continuu de soare.
 • Auriu deschis . Behr a oferit acest ton sofisticat, dar simplu, în paleta sa de tendințe pentru 2021, numită Cellini Gold. În ciuda numelui, îi lipsește complet textura metalică, dar beneficiază doar de acest lucru, deoarece creează o atmosferă unică de încredere, liniște și eleganță necondiționată.
 • Șofran . O altă culoare din paleta Behr-2021, numită Șofran Șuvițe, reprezintă un galben unic – mai profund, intens și mai festiv. O astfel de nuanță va crea un fundal excelent într-un interior laconic modern. Potrivit designerilor, este autosuficient, astfel încât necesită un minim de adăugiri și accente de culoare.
 • Galben pal . Una dintre cele mai calme nuanțe, capabilă să creeze nu numai o atmosferă caldă și însorită, ci și să crească vizual dimensiunea camerei. În plus, reținerea și apropierea de neutralitate deschid multe oportunități pentru implementarea unei largi varietăți de mobilier, decor și accente.
 • Caise . O culoare foarte „apetisantă” cu un indiciu de roz abia vizibil arată extrem de expresiv, în ciuda saturației nu prea mari. Pereții de nuanță de cais devin o bază excelentă pentru o cameră pentru copii și interioare tradiționale – mai ales clasice.
 • Muștar . Una dintre cele mai trendy opțiuni pentru galben. Cu strălucirea sa subtilă de culoare maro-verzuie, se combină perfect atât cu tonurile întunecate, cât și cu cele deschise și poate fi în armonie cu culorile spectrului de culori calde și reci. Astăzi, această nuanță rămâne favorita incontestabilă pentru interioarele moderne, de la minimalism la mansardă.
 • Șampanie . Ton rafinat de lumină, intermediar între galben și crem. În camerele cu iluminare bună, va deveni aproape alb, creând o senzație de abundență de lumină și aer, iar într-o zi înnorată sau într-o cameră orientată spre nord, va oferi o atmosferă caldă și confortabilă.

Selectăm perdele pentru pereți galbeni: sfaturi de designer

În ciuda democrației sale, galbenul nu este nicidecum „omnivor”. Chiar merge bine cu majoritatea nuanțelor actuale. Cu toate acestea, atunci când le alegeți, trebuie totuși să vă concentrați asupra intensității culorii; în caz contrar, există riscul ca pur și simplu să „mănânce” perdele prea palide sau, dimpotrivă, să se estompeze sub influența textilelor prea strălucitoare. Este suficient să vă ghidați după mai multe reguli, care în cazul galbenului sunt relativ simple, pentru a preveni acest lucru:

 • Evitați nuanțele strălucitoare de alb . Într-adevăr, albul și galbenul sunt, în majoritatea cazurilor, „prietenoase” și despre asta vom vorbi mai detaliat puțin mai târziu. Cu toate acestea, alb ca zăpada și albul care fierbe pot face suprafețele galbene inexpresive și plictisitoare, așa că ar trebui să le abandonați în favoarea unor nuanțe mai silențioase și mai calme.
 • Rece sau cald? Ambele opțiuni sunt posibile. Anterior, am spus că galbenul este compatibil cu majoritatea culorilor și nuanțelor. De aceea, selecția ar trebui să fie ghidată de percepția și dorințele personale. Vrei contraste dramatice? Aruncați o privire mai atentă la tonurile bogate și profunde ale spectrului rece. Cauti ceva calm si echilibrat? Nuanțele pastelate și calde vor veni în salvare.
 • Încercați să vă jucați cu texturi . Pereții de culoare galbenă simplă și perdelele plate monocrome sunt un dar pentru minimalism, dar rezultatul poate părea prea simplu și chiar plictisitor în unele cazuri. Pliuri ample, draperii și, dacă stilul interior ales permite – lambrequins și perdele contrastante vor ajuta la aducerea varietății dorite. De asemenea, puteți juca tratamentul ferestrei cu accesorii elegante – de preferință în nuanțe de aur, cupru sau alamă.
 • Alegeți un tul potrivit . Într-o cameră cu pereți galbeni, utilizați un panou translucid fără perdele grele. Cu toate acestea, pentru a reitera, încercați să renunțați la albul strălucitor, curat și răcoros – ecru, crem și bronz vor oferi echilibrul perfect.
 • Creați un ritm cu modele . Combinația de pereți galbeni și perdele cu modele este pe deplin adecvată în orice interior. Cu toate acestea, designerii dezvăluie un secret vital: potriviți ornamentul exact cu modelele de mobilier, perne și covoare – iar camera dvs. va arăta ca o imagine dintr-o revistă.

Pereți galbeni: alegerea culorii potrivite pentru perdele

Alegerea unei nuanțe de perdele pentru pereții galbeni este fascinantă, deoarece în funcție de temperatura culorii, spectrul și intensitatea tonului pe care îl alegeți, camera poate arăta diferit. Să vorbim despre compatibilitatea diferitelor culori textile cu pereții galbeni de diferite gradări în detaliu.

Verde

Nuanțele verzi sunt similare cu galbenul din roata de culoare și, prin urmare, puteți utiliza în siguranță oricare dintre ele în combinație cu pereți cu tonuri similare. O soluție de câștig-câștig, în orice caz, va fi perdelele de castravete verde deschis, erbacee sau pal, sofisticarea tonurilor de galben moale va sublinia nuanțele frunzelor, alunelor de mlaștină, fisticului și acelor de pin, iar textilele de smarald vor face o compoziție magnifică cu pereți de nuanțe de lămâie.

Albastru

Galbenul este extrem de primitor în albastru, astfel încât alegerea nuanței perdelelor este limitată doar de imaginația și dorințele personale. Singurul lucru pe care insistă designerii este raportul de intensitate. Deci, tonurile luminoase ale pereților, precum auriu sau șofran, pot completa perfect perdelele de albastru închis sau nuanțe de albastru de mare, azuriu și turcoaz vor arăta organice cu muștar și miere, iar tonurile de galben deschis vor accentua cu succes albastrul pal și ceresc.

Perdelele albastre cu un model arată nu mai puțin elegant într-o cameră cu pereți galbeni, mai ales dacă sunt realizate pe bază de tonuri bej, crem, maro și portocaliu sau se potrivesc cu culoarea suprafețelor de bază, ceea ce asigură o armonie absolută. Cu toate acestea, această tehnică nu este recomandată pentru tapetul galben cu un model – în acest caz, ar trebui să alegeți perdele simple.

Portocaliu

Într-o cameră cu pereți galbeni și perdele portocalii, vei fi mereu cald și vesel; prin urmare, această decizie va fi corectă în orice caz. Sunteți practic nelimitat în alegerea nuanțelor, iar întreaga paletă vă stă la dispoziție – de la somon delicat la portocaliu suculent și carmin temperamental.

În acest caz, jocul cu densitatea țesăturii pentru perdele va fi foarte interesant. Deci, dacă ferestrele camerei se îndreaptă spre partea însorită, o organza transparentă sau un voal vor crea o atmosferă magică și, în același timp, vă vor salva de înfundare. Dar, bumbacul gros, inul sau jacquardul vă vor încânta cu un efect vizual de încălzire iarna – sau într-o cameră prea răcoroasă.

Maro

Galbenele și maronii creează o combinație clasică care funcționează totuși bine în interiorul modern. În ceea ce privește nuanțele, nu aveți din nou limite: puteți prefera ciocolata profundă și rece, tonuri de nuci, precum și caramel cald sau tonuri mai deschise de cafea și in.

De asemenea, este de remarcat faptul că absolut nu trebuie să vă concentrați asupra intensității culorii pereților. Tonurile de maro închis și întunecat arată minunat atât pe fundalul luminos, cât și pe cel deschis – precum și culorile mai fine și mai pastelate.

roșu

Combinația de perdele roșii și pereți galbeni este o soluție destul de periculoasă și necesită de la proprietari nu numai un gust impecabil, ci și un fler de culoare. Deși ambele culori sunt în spectrul cald, luminozitatea excesivă poate juca o glumă crudă asupra dvs., deci, indiferent de intensitatea culorii de bază, va trebui să vă orientați spre roșii mai silențioase.

Deci, morcovul, nebunul, marsala și burgundul vor alcătui cu orice nuanțe galbene o combinație moderat de lux și în același timp armonioasă. Dar stacojiu, solferino, roșu semnal și rubin vor trebui abandonate: refluxul lor pronunțat de frig și intensitatea ridicată le vor oferi o dominație inconfortabilă din punct de vedere vizual.

Roz

Perdelele roz arată destul de atractive pe fundalul pereților galbeni, dar numai atunci când preferați nuanțe calde și calme decât cele anxioase și reci. O combinație minunată de pânze dense și translucide cu o bază este oferită de somon, somon închis, begonie, piersică și roșie. Dar, cireșul deschis, zmeura și amarantul, din păcate, pot decolora nu numai cea mai strălucitoare nuanță galbenă, dar aceste tonuri vor arăta singure inconfortabile – și, în același timp, vor crea impresia de textile neîngrijite.

Violet

Gama violet este complementară celei galbene – iar combinațiile lor au o energie incredibilă, astfel încât să puteți utiliza în siguranță astfel de combinații. Deși designerii nu insistă să se potrivească în funcție de intensitatea culorii, puteți recurge la o tehnică clasică similară – și puteți acorda preferință perdelelor de prune și vinete pentru pereții muștarului sau puteți completa nuanța galben-pai cu materiale textile în tonuri de lavandă și erică.

Cu toate acestea, dacă căutați panouri texturate, trebuie să aveți mai multă grijă cu ele. Deci, texturile catifelei arată mai avantajoase în nuanțe închise de violet, dar satinul și organza necesită soluții pastel mai calme. În ceea ce privește inul și bumbacul, textura lor naturală este bună în orice culoare.

Galben

Perdelele galbene arată plictisitoare dacă alegeți exact să se potrivească cu pereții. Prin urmare, te poți juca cu tonalitatea. Perdelele de două sau chiar mai multe tonuri mai întunecate sau mai deschise decât fundalul vor oferi armonia necesară și vor ajuta la protejarea interiorului de monotonie.

Cremos, bej și lăptos

Aceste nuanțe nobile sunt o alternativă excelentă la alb, care uneori poate fi prea strălucitor. Puteți folosi tehnica și cu două culori de perdele, dintre care una este cremă sau lăptoasă, iar cealaltă este mai colorată.

Culoarea galbenă a pereților este o bază frumoasă nu numai pentru o atmosferă pozitivă, ci și pentru experimentarea designului. Nu vă fie teamă să încercați perdele în diferite nuanțe și texturi și chiar să le schimbați uneori după bunul plac – cu o astfel de bază, majoritatea experimentelor sunt sortite succesului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *