Ghid Proporții – Silueta pe verticală

Sfaturi fashion pentru femeile cu picioarele scurte sau lungi
torsul scurt picioarele lungiSilueta echilibrata pe verticalaTorsul lung picioarele scurte
Visăm la un corp perfect echilibrat, dar oare asta e problema

Foarte rar întâlneşti o femeie mulţumită de corpul ei. Imaginea corpului, nu greutatea sau vârsta, reprezintă preocuparea esenţială a oricărei femei. Aproape fiecare crede că este o „catastrofă” atunci când vine vorba despre felul cum îi vin hainele, fiindcă se tot gândeşte că proporţiile ei sunt deficitare. Fiecare doreşte să fie mai înaltă, mai slabă, mai scundă, cu picioare mai lungi, cu un gât mai lung, cu sânii mai mari, cu sânii mai mici, cu şolduri mai înguste, cu talie mai joasă – şi așa mai departe, crezând tot timpul că dacâ ar fi altfel frumsețea ei ar fi completă. Aceste dorinţe sunt foarte nocive pentru psihicul feminin, prin simplul fapt că nemulţumirile nu vor înceta să apară niciodată dacă nu renunţăm să ne comparăm cu ceilalţi.


Unele lucruri nu se pot schimba

Toate femeile ajung să creadă că dacă scapă de câteva kilograme înfăţişarea lor se va schimba radical. Dar şi atunci când slăbeşti, vei continua să ai aceeaşi înălţime, picioarele vor fi la fel de scurte sau de lungi, talia va rămâne în exact acelaşi loc ca mai înainte, iar umerii vor fi tot prea înguşti sau prea laţi. La fel ca şi culoarea ochilor sau părul – buclat ori drept – proporţiile corpului tău sunt predeterminate. Moştenirea genetică îţi determină structura scheletului: eşti ca mama şi ca tatăl tău, ca bunicile şi ca bunicii tăi.


Învaţă să echilibrezi jumătatea superioară a corpului cu cea inferioară

Până acuma ați citit despre cum să ne îmbrăcăm în funcție de tipul de siluetă cu care ne-a înzestrat natura, dar pentru un rezultat cât mai satisfăcător trebuie să ținem cont de câteva aspecte ce țin de dimensiunea și proporțiile corpului nostru. Doar învăţând să echilibrezi jumătatea superioară a corpului cu cea inferioară obţii o linie verticală atrăgătoare, datorită căreia vei părea mai înaltă şi mai bine proporţionată.


Dimensiune – Înălțimea noastrăToate femeile ajung să creadă că dacă scapă de câteva kilograme înfăţişarea lor se va schimba radical. Dar şi atunci când slăbeşti, vei continua să ai aceeaşi înălţime, picioarele vor fi la fel de scurte sau de lungi, talia va rămâne în exact acelaşi loc ca mai înainte, iar umerii vor fi tot prea înguşti sau prea laţi. La fel ca şi culoarea ochilor sau părul – buclat ori drept – proporţiile corpului tău sunt predeterminate. Moştenirea genetică îţi determină structura scheletului: eşti ca mama şi ca tatăl tău, ca bunicile şi ca bunicii tăi.


Proporția corpului

Cum poți determina proporția corpului tău:

  • Stai în faţa unei oglinzi mari îmbrăcată doar în sutien şi în chiloţi
  • Analizează atent ce distanţă este mai mare, cea de la talie până la podea sau de la talie în sus până la baza gâtului?

Nu poţi hotărî în ce categorie te încadrezi? Ia încearcă aşa: ţine-ţi braţele întinse de-a lungul trupului, cu palmele orientate înspre spate, apoi ridică-ţi antebraţele, menţinând coatele apăsate lateral. Încearcă să simţi unde se află talia ta faţă de coate. Dacă e deasupra lor, ai torsul scurt si picioare lungi. Dacă este exact la nivelul coatelor, înseamnă că se află cam pe la mijlocul corpului, deci in echilibru, iar dacă e sub ele, atunci ai torsul lung si picioare scurte.


Astfel avem trei proporţii diferite de siluetă pe verticală:

  • Torsul scurt și picioare lungi 25% – 75%
  • Siluetă Echilibrată 50% – 50%
  • Torsul lung si picioare scurte 75% – 25%


Scrie mai jos adresa ta de email

După ce te înscri vei primi acces instant la ghidurile noastre. Lectură plăcută!
X