Alege o siluetă și află cum să te îmbraci în funcție de forma corpului
Silueta triunghi inversatSilueta clepsidraSilueta bananaSilueta paraSilueta mar
Ce vei citi în acest ghid

Ghid siluete femei cuprinde caracteristicile celor 5 tipuri de siluete: triunghi inversat, clepsidră, banană, pară şi măr, o analiză a siluetei tale pe orizontală cu recomandări şi sfaturi simple de urmat, ca tu să devi cât mai conştientă de stilul tău personal şi să alegi hainele care sunt concepute special pentru formele tale. Şi cum stilul nu e ceva cu care ne naştem, ci un lucru ce poate fi învăţat de oricine, poţi folosi informaţiile din acest ghid de fiecare dată când te întrebi dacă ţi se potriveşte un articol vestimentar sau eşti doar sedusă de trendurile trecătoare şi rişti să mai adaugi un articol în dulap care ocupă loc şi te lasă fără bani. Ţine cont la fiecare alegere de următoarele aspecte:

  • Tipul tău de siluetă – pe orizontală (triunghi inversat, clepsidră, banană, pară şi măr)
  • Proporţiile tale sau silueta pe verticală (ai picioare scurte sau lungi, silueta ta este una echilibrată)
  • Proporţiile tale sau silueta pe verticală (ai picioare scurte sau lungi, silueta ta este una echilibrată).

Cum să te îmbraci în funcţie de forma corpului

Ca hainele să se potrivească perfect depinde de forma corpului tău. Ca să arăţi bine şi încrezătoare, nu se pune problema formei sau mărimii corpului cât ce fel de îmbrăcăminte alegi să porţi, dacă ţi se potriveşte sau nu. Să porti hainele potrivite nu ţine neaparat de ultimul trend în fashion ci de abilitatea ta de a alege ceea ce te face să te simţi confortabil şi stăpână pe tine.


Nu purta dacă nu ți se potrivește

Cunoaşte-ţi forma trupului şi astfel vei ştii exact cu ce să te îmbraci fără să rişti ca haina mult visată şi pe care ai văzut-o în poze arătând atât de bine, în realitate să nu ţi se potrivească. Alegerea hainelor potrivite este o artă, multe femei au un simt nativ de aşi alege hainele potrivite trupului însă alte femei de cele mai multe ori nu sunt mulţumite în totalitate de ceea ce au cumpărat pentru că pur şi simplu au ales nepotrivit. Înainte de a stabili care stil vestimentar îţi place şi ce haine o să cumperi, trebuie să cunoşti care e forma corpului tău. Alege hainele cu scopul de a creea iluzia unui corp echilibrat, în acest sens forma clepsidră este considerată ca fiind silueta perfectă. Dificultatea în a întelege forma corpului apare atunci când multe femei se focuseaza doar pe zona cu probleme (ex: burtica, maini, fund, coapse) si nu privesc tot corpul ca pe un intreg. Acest lucru te poate distrage de la a vedea imaginea în ansamblu şi te poate abate de la a lua decizii corect. Priveşte-te ca pe un întreg şi ascunde zonele cu probleme alegând ţinuta ideala.


Cum îmi dau seama ce formă are corpul meu

Pentru ati da seama ce forma are corpul tau pune-te in fata oglinzii doar in lenjerie cu picioarele impreunate si mainile usor indepartate de trup. Scaneaza cu privirea zona de sub brate, de-a lungul bustului si a toracelui, peste talie, solduri si zona cea mai lata a coapselor. Apoi alege una din cele 5 forme de mai jos pentru a afla cum sa te imbraci in functie de silueta ta.


Scrie mai jos adresa ta de email

După ce te înscri vei primi acces instant la ghidurile noastre. Lectură plăcută!
X