Trucuri de stil care fac ca un living mic să se simtă mai mare

E timpul să depășești planul limitat.

Dacă camera de zi , camera de familie sau camera de zi sunt înghesuite și aglomerate, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să petreci timp acolo. Adică, cu excepția cazului în care vă păcăliți ochiul să creadă că spațiul este mai mare decât pare. Nu este magie; este doar un stil inteligent și o strategie de aspect . Pregătește-te pentru a marca toate aceste sfaturi și transformă-ți camera de zi mică într-o oază confortabilă și elegantă pentru tine și gospodăria ta. În aceste exemple de design care te vor îndruma, vei iubi spațiul atât de mult încât vei nu vreau niciodată să-l părăsesc.

Instalați Smart Lighting

Alegeți iluminatul care poate fi atașat la pereți sau atârnat de sus pentru a economisi spațiu pe podea ca în această cameră proiectată de Tamsin Johnson Interiors . Aplicații cu braț oscilant eliberează, de asemenea, spațiu pe podea și aduc dimensiuni pereților, o situație ideală pentru camerele de zi mici.

DIY o ușă de hambar

Locuințele de apartamente din oraș oferă „micilor” un sens complet nou. Dar designerul Shari Francis are o mulțime de trucuri în mânecă pentru a depăși planurile de podea limitative. Sfatul numărul unu: Separați un dormitor alcov de un living alăturat, cu o ușă glisantă de hambar, pentru a spori intimitatea și a vă oferi spații dedicate pentru diferite activități (este un proiect relativ DIY și există o mulțime de opțiuni reci și accesibile pe Etsy, ca acesta ). Sfatul numărul doi: o canapea mai mică este mai bună decât una voluminoasă care ocupă întreaga cameră, iar un fotoliu este mai bun decât două dacă înseamnă păstrarea unei căi libere – plus, asimetria este șic.

Schimbați o canapea pentru scaune de club

Dacă nu aveți loc atât pentru o canapea, cât și pentru scaune de club, renunțați la canapea și optați pentru două fotolii confortabile, așa cum a făcut designerul Jae Joo în această cameră de zi. Dacă există un șemineu, înclinați-l spre el pentru a încuraja agățările și conversațiile confortabile, atrăgând în același timp ochiul spre el.

Alegeți un covor mare

Alegerea unui covor mai mare – chiar și într-un model îndrăzneț – este un truc care face ca o cameră să se simtă mai mare. Spre deosebire de covoarele mai mici, dimensiunea mare nu rupe vizual podeaua. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să ancorați spațiul și să vă ofere o piesă de bază bună pentru a proiecta restul camerei din jur. Scaunele pe colț vă pot ajuta, de asemenea, să profitați mai mult de spațiul dvs., așa cum se întâmplă în această cameră.

Mese de cafea stratificate

Deci, un set de mese cuiburi sunt prea mici pentru camera dvs., dar o masă de cafea foarte mare și voluminoasă este, de asemenea, exclusă. Puneți două mese de cafea simplificate pentru o abordare elegantă scandinavă, așa cum s-a făcut aici.

Profitați de plafoanele înalte

Chiar dacă vă lipsește suprafața pătrată și suprafața, puteți obține o mulțime de kilometri din tavanele înalte. Pentru a profita de acel spațiu vertical, accentuează ferestrele înalte, cu perdele înalte și un tapet de spectacol, ca în această cameră proiectată de Catherine Bailey . De asemenea, perdelele atârnate deasupra unei ferestre adaugă aerisire și înălțime unei camere mici. Păstrați designul perdelelor de bază, dar folosiți o țesătură suplimentară pentru plinătate.

Construiți rafturi

Fie că moștenești un loc cu un colț incomod, fie că faci unele renovări într-un spațiu existent, construiește rafturi pentru decorare suplimentară și / sau o zonă de depozitare (rafturile plutitoare sunt, de asemenea, o opțiune dacă nu poți construi). Sau, construiți raftul inferior, astfel încât să aibă suficient spațiu pentru a fi o opțiune suplimentară de așezare. Păstrați-le de aceeași culoare ca peretele

Alegeți o culoare de vopsea închisă

Pereții întunecați și lucioși creează un fundal sofisticat pentru piese simple, cu căptușeală curată și chiar articole colorate, îndrăznețe. Folosiți spațiul mic în avantajul dvs. și faceți-l să se simtă ca o cutie de bijuterii. Pictarea tavanelor cu aceeași culoare poate spori și mai mult sentimentul de intimitate. Apoi distrează-te cu mobilier mai luminos în toată lumea, ca în acest living mic.

Joacă cu Scară

Nu vă fie frică să faceți o declarație mare într-un spațiu mic. Există o diferență între dezordine și colecții bine îngrijite sau momente de design dramatic. În această cameră de zi modestă, ne place modul în care candelabrul formal de deasupra creează contrast și intrigă.

Umple camera

Desigur, acest lucru contrazice unele dintre sfaturile noastre anterioare, dar, când este bine făcut, puteți umple întregul spațiu cu mobilier fără a face să se simtă supraaglomerat sau claustrofob. Luați de exemplu acest living. Scaunele modulare confortabile (secționale și scaune) se potrivesc frumos în spațiu, în timp ce covorul neutru, tapetarea peretelui din iarbă și draperiile pline sporesc acel sentiment de intimitate și căldură. Măsuța de cafea oferă spațiu, dar dispare vizual și nu este nevoie de o lampă de podea atunci când puteți atașa un aparat de potrivire.

Folosiți mobilier neașteptat

Alegeți mobilier și decor strategic care să se potrivească spațiului mai mic și să vă ajute să obțineți aspectul pe care îl căutați. În acest caz, s-a folosit un piedestal subțire și înalt în colț pentru a susține un aranjament floral mare și a atrage privirea în sus, accentuând înălțimea în loc să aglomereze podeaua cu o masă laterală ghemuita.

Rămâi la o poveste de culoare strânsă

După cum am menționat deja de câteva ori, un spațiu mic nu înseamnă că nu te poți distra cu culoarea. Deci, dacă vă place să încorporați pasteluri frumoase sau strălucitoare vii, dar doriți să vă asigurați că sufrageria dvs. nu arată haotică, trucul este să rămâneți la o paletă de culori strânsă. Amestecarea modelelor este, de asemenea, un joc corect, mai ales atunci când este realizat la fel de magistral ca această cameră veselă.

Faceți-l multifuncțional

Când spațiul lipsește, singura opțiune este de a deveni creativi și de a face lucrurile multifuncționale. De exemplu, dacă nu aveți loc pentru o cameră de zi separată, cameră de familie și birou la domiciliu, combinați fiecare concept într-un singur spațiu. Acest living și birou de la Leanne Ford demonstrează că aspectul și piesele potrivite pot arăta excelent, indiferent de forma sau dimensiunea camerei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *